Egészség

A tej és a cukor felelős az arcodon éktelenkedő pattanásokért

Az elmúlt száz évben a cukor és a tejtermékek fogyasztásával egyenes arányban nőtt azon emberek száma, akik aknéktól szenvednek. A tinédzserek 80-90 százaléka valamilyen formában pattanásos, de a felnőtteket sem kerülik el a csúf kiütések.
Tej és a cukor felelős az arcodon éktelenkedő pattanásokért Olvass tovább!
Meddig élsz? Egy csepp vérből megtudhatod!

Egy nemrégiben napvilágot látott kutatás kimutatta, hogy a tehéntej fogyasztása növelte mind a pattanások számát, mind azok súlyosságának mértékét. Ugyanez elmondható a magas glikémiás indexű ételekről (pl. fehér kenyér, rizs, tészta, cukor) is. Mindez a hormonoknak tudható be: a tejtermékek növelik a test hormon- és inzulinszintjét, tehát a hormonális egyensúly felbomlása okozza a gondokat. A tehéntej például telis-teli van anabolikus hormonnal (a testépítők is ilyennel „építik föl” izmaikat, és egyben aknéikat is). Persze nem ennyire egyszerű a dolog. A táplálkozás során elfogyasztott tápanyagok elégtelensége vagy túlzott bevitele is ronthat vagy javíthat a helyzeten. Az omega–3-zsírsavak, az antioxidánsok, mint a cink, az A- és E-vitamin vagy az omega–6-zsírsav sok esetben jelentős javulást hozhatnak a hívatlan pattanások kezelésében.

Jó hír viszont, hogy a csokoládéról nem kell lemondani, mivel úgy tűnik, attól nem lesz csúnyább a bőrünk.

Tehát ne feledd az aknék elleni 4 alapszabályt!

  1. Ne igyál tejet! A természet legtökéletesebb tápanyaga – de csak ha borjúnak érzed magad.
  2. Válaszd az alacsony glikémiás indexű ételeket.
  3. Egyél több zöldséget, gyümölcsöt, hiszen antioxidánsokban, gyulladáscsökkentőkben gazdag élelmiszerek.
  4. Itt az idő az olajcserére! Az omega–3- és omega–6-zsírsavak jót tesznek a bőrödnek is.

 

Forrás: www.huffingtonpost.com

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top