Egészség

Már a passzív dohányzás is emlőrákot okozhat

A passzív dohányzás 32 százalékos mértékben növeli a mellrák kockázatát, különösen ha kisgyermekkorban vagyunk szenvedő alanyai.
Már a passzív dohányzás is emlőrákot okozhat Olvass tovább!
Elrettentő képekkel a drog ellen

Minél előbb kezdünk dohányozni, annál nagyobb lesz az emlőrák veszélye – derül ki egy amerikai kutatásból.

Még húsz évvel az első elszívott cigaretta után is nagyobb az emlőrák veszélye azoknál a hölgyeknél, akik életük során bármikor is dohányoztak. A legtöbbször a menopauza után diagnosztizált betegségben 16 százalékkal több dohányos nő betegedett meg. Sőt a passzív dohányzás is jelentős – 32 százalékos – mértékben növeli a kockázatokat, különösen ha kisgyermekkorban vagyunk szenvedő alanyai. Az is tény továbbá, hogy minél hamarabb szokunk rá a füstölgésre, és minél tovább űzzük ezt az egészségesnek cseppet sem mondható szokást, annál nagyobb az esélye az emlőrák és más daganatos betegségek kialakulásának.

Dr. Margolis, a vizsgálatban részt vevő egyik orvos szerint „Az eredmények magukért beszélnek: meg kell akadályoznunk azt, hogy a gyerekek rászokjanak a cigarettára.”

 

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top