Egészség

Facebookon keresztül diagnosztizálták a szörnyű kórt

A négyéves kisfiú kiütéses képeit apja töltötte fel a közösségi portálra, hogy egy orvos barátja tanácsát kérje.
Facebook-on keresztül diagnosztizálták a szörnyű kórt Veszélyesek a lázcsillapítók?

Hogy mire nem jó egy közösségi oldal, azt többek között az angol kisfiú esete bizonyítja. Miután Tednek furcsa kiütések jelentek meg az arcán, édesapja úgy döntött, hogy a Facebookon keresztül megmutatja ezeket egy orvos barátjuknak. A doktornő azonnal kórházba küldte őket. Már órákkal később tudták a szörnyű diagnózist: Tednek leukémiája van, és a szóban forgó foltok a betegség egyértelmű jelei voltak.

„A fiam általános állapota jó volt, mégis akadtak aggasztó dolgok vele kapcsolatban – mondta Mr. Rice. – Kissé fáradékonyabb volt a megszokottnál, de annak tudtuk be, hogy mostanában sok szülinapi partin vettünk részt vele. Aztán előjöttek ezek a fura lila foltok, és néhányszor az orra is vérzett, de ezek nem teljesen szokatlan dolgok egy négyéves gyerek esetében.”

Ted már túl van egy három hónapos kemoterápiás kezelésen, ami még három évig tart majd. A gyógyszerek hatására a kisgyerek haja kihullott, és kizárólag kerekes székben tud közlekedni, de a szülei abban bíznak, hogy mire iskolás lesz, már teljesen felgyógyul.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top