Egészség

Kialakultak a visszerek. Mit tehetünk?

Ha már kialakult a visszér, akkor se ess kétségbe. Tény, hogy a megelőzés – mint minden betegségnél – itt is célszerűbb, a meglévőket különböző kezelésekkel lehet enyhíteni vagy eltüntetni.

Kialakultak a visszerek. Mit tehetünk?Hordjunk kompressziós harisnyát!
A rugalmas harisnya vagy fásli ellensúlyozza a visszér falának belső nyomását. Még a reggeli mozgás előtt fel kell venni, de ödémás lábnál kerüljük a használatát.

Polcoljuk fel lábunkat!
Tegyünk párnát vagy takarót a lábunk alá, így megkönnyítjük a vér áramlását a szív felé.

Segíthetnek a visszérkenőcsök és gyógyszerek
Számos vény nélkül kapható krém és gyógyszer, illetve homeopátiás szer képes megszüntetni a fájdalmat és a duzzanatot, valamint csökkentik a gyulladást és javítják a vérkeringést. Ám csak tüneti kezelésre alkalmasak, a visszereket nem tüntetik el.

Injekciós kezelés
A műtéttel nem eltávolítható seprűvénákat szklerotizáló injekció beadásával lehet eltüntetni. Ennek során gyulladást okozó anyagot juttatnak a vénába, ami hegesedéssel gyógyul, ezáltal összetapadnak a vénafalak. Az eljárás után a visszér kiújulásának elkerülésére szükséges fáslit vagy kompressziós harisnyát hordani.

Súlyos esetben műtét
Súlyosabb esetekben műtét javasolt, alig észrevehető heg marad utána.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top