Egészség

A pasiknak fontosabb a kocsijuk saját egészségüknél

Nálatok is az van, hogy a pasid a kocsi minden apró zörejére felfigyel, de arról fogalma sincs, mikor járt utoljára tüdőszűrésen?

A férfiak majdnem 70 százaléka számára egyszerűbb az autóval foglalkozni, mint a saját egészségi állapotával – derül ki egy friss amerikai felmérésből. A kutatók azt is megállapították, hogy a pasik 40 százaléka sokkal szívesebben beszélget a kocsijával kapcsolatos dolgokról, mint a saját egészségéről.

A pasiknak fontosabb kocsijuk saját egészségüknél

 

A vizsgálatot 501, 45 és 65 év közötti férfi részvételével végezték. A résztvevők 28 százaléka nem jár rendszeresen orvoshoz, és a megkérdezett barátnők vagy feleségek több mint 40 százaléka aggódik a partnere egészségéért. Körülbelül ennyien mondták azt is, hogy sokkal jobban foglalkoztatja őket a dolog, mint a pasijukat.   

A felmérést a Men’s Health Network egészségügyi hálózat és egy gyógyszergyártó vállalat támogatásával végezték egy kampány részeként, amelyben arra buzdítják a férfiakat, hogy gyakrabban járjanak orvoshoz. A kampány szóvivője, Terry Labonte, aki a NASCAR (Szériaautók Versenyének Nemzeti Szövetsége) legjobb ötven pilótájának egyike, meg van győződve arról, hogy a legtöbb férfinak sokkal jobban megy a kocsija tuningolása, mint az, hogy szűrésekre járjon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top