Egészség

Okostelefonon rögzíthetjük hasogató fejfájásunkat

Felkerült a webre egy olyan ingyen letölthető iPhone-alkalmazás, amibe minden fontos adatot feljegyezhetünk fejfájásrohamainkról. Hasznos lehet, ha ezzel támogatjuk orvosunkat a leghatásosabb kezelés kidolgozásában.

Migrénnapló okostelefonraMint egy széles körű egészségügyi kutatás rámutatott a közelmúltban, komoly segítséget jelentene az orvosoknak, ha pontosabban tudnák, hogy migrénes betegeik milyen gyakorisággal és intenzitással éreznek fájdalmat, mi váltja ki a rohamokat, meddig tartanak és pontosan mennyi és milyen gyógyszer hatására enyhülnek.

Ezt segíti az az alkalmazás, amit kifejezetten ilyen szempontok alapján fejlesztettek, és tettek ingyen letölthetővé az iPhone-tulajdonosok számára.

Tények és számok

Elsősorban nők szenvednek a migrénes fejfájástól, főleg a 15 és 55 éves korcsoportból. A roham  leggyakrabban heves lüktetés formájában jelentkezik, sokszor csak a fej egyik oldalára terjed ki, és gyakran fényérzékenységgel, hányingerrel, émelygéssel jár.
Egy-egy alkalom akár 3 napig is eltarthat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top