Egészség

Szép és egészséges lábak: tartsd karban őket!

Főként nyáron, a szandálban és a papucsban látszik a láb minden deformitása, de a karbantartása minden évszakban kötelező.
 Szép és egészséges lábak: tartsd karban őket! Lépj könnyedén!

A sarokrész berepedése ellen használj bőrpuhító és hidratáló krémet. Nincs is annál rosszabb érzés, mint amikor a sarkunk bereped, és a fájdalomtól még menni is nehezünkre esik. De a látványa sem jobb! Éjszakára tegyél rá erre a célra kifejlesztett krémet és húzz fel pamutzoknit: már néhány kezelés után szembetűnő lesz a különbség.

Szép és egészséges lábak: tartsd karban őket!A napi rendszeres krémezésen túl a pedikűr is fontos, főként az életkor előrehaladtával. Ha nem tudod megfelelően levágni a lábkörmeidet, azok benőhetnek a körömágyba, amely begyulladhat. A kényelmetlen cipő pedig sok esetben bőrkeményedés okoz, de tyúkszem is kialakulhat, melyek kezelésével nem érdemes otthon kísérletezni.

Nemcsak melegben fontos a lábápolás

Ha nincs rá lehetőség, hogy cipőt cserélj, de hosszú ideig vagy fűtött helységben, használj olyan izzadásgátló sprayt vagy hintőport, amely egész napra védelmet biztosít a láb „befülledése” ellen. Használj antibakteriális hatású talpbetéteket, így megelőzheted a gombás fertőzések kialakulását.

Hidegben az időjárásnak megfelelően öltöztesd a lábad is. Ne ázzon át a cipőd, és ne „fagyjon bele” a lábad a lábbelibe. A kihűlt lábat ne forró, hanem langyos vízbe tedd, és csak fokozatosan adj hozzá meleget.

A különféle lábproblémák, mint például a bőrkeményedés, a tyúkszem, a benőtt köröm, a bütyök, a berepedt sarok, a gombás fertőzés, a lábboltozati rendellenességek és a visszeresség ronthatják a járás minőségét, ezért érdemes megelőzni őket, vagy ha már kialakult, fontos az állapotromlás megfékezése.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top