Egészség

Ne hordd: egészségtelen ruhadarabok

Szeretjük őket, még akkor is, ha tudjuk: nem feltétlenül tesznek jót az egészségünknek. Deformitás, visszerek, fejfájás – és ez csak néhány a sok közül.
Ne hordd: egészségtelen ruhadarabok  Munkahelyi minitorna. Tornázz óránként!

1. Szorosra gombolt ing, sál

Ma már nyáron is divat sálat felvenni, akár trikóhoz, lenge inghez is. Ám a sál megkötésével nem árt vigyázni: ha túl szorosra húzzuk, csökkenhet az agyban lévő erek vérellátása. Ugyanez vonatkozik a szorosan gombolt ingre is. Ráadásul fejfájást, homályos látást, szédülést és bizonytalanságérzetet is eredményez. Ugye hogy nem éri meg?

2. Szűk farmer

Minden fel- és levételkor megszenvedünk vele, alig kapunk levegőt benne egész nap, mégis hordjuk. Bár nagyon trendi és nyilván sokunk ruhatárában megtalálható a szűk farmer, azért nem árt tudni, hogy a combunkban keletkező zsibbadásért felelőssé tehető. Elszorítja ugyanis a lágyéki rész egyik idegét, így alakul ki a kellemetlen érzés. És nem csak a nőknek veszélyes! Bár a férfiak többsége a bő fazonokra esküszik, néhányon látni szűkebb darabokat is. Nyilván azért, mert nem tudják, hogy a férfiak terméketlenségzavara hátterében a spermiumok termelődésének zavara is állhat. Amit okozhatnak például fertőzések, a here visszértágulata, túl szoros, szűk nadrág és alsó miatti melegártalom.

3. Magas sarkú cipő

A legtöbb fiatal lány még menni sem tud, de már magas sarkú cipő van a lábán. A magas sarkú cipő egyrészt a lábfej deformálódásához – például harántsüllyedés kialakulásához –, később gerincpanaszokhoz vezethet, másrészt a vádli izommunkájának mérséklésével a visszeresség kialakulását is elősegítheti. Persze a túl lapos sarok sem optimális, legjobb a rugalmas talpú, ötcentis sarkú, a lábat jól tartó cipő. De mielőtt kiszórnánk az össze ennél magasabbat, jó, ha tudjuk: alkalomszerű viselésük nem okoz bajt.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top