Egészség

Válaszd a Claritine-t!

A Claritine tabletta az antihisztamin hatású készítmények osztályába tartozó gyógyszer. Az antihisztaminok a szervezet által termelt, hisztaminnak nevezett anyag hatásának gátlásával csökkentik az allergiás tüneteket.

Az antihisztaminok, a hisztamin hatását blokkolják, de a termelését nem szüntetik meg.  Az az allergiás ember szervezete speciális ellenanyagot termel,amely eljut a hízósejtek felszínéhez, hatására belőlük kiszabadul a hisztamin. A kiszabadult hisztamin megkeresi a hisztamin receptrorral rendelkező sejteket, amire rákapcsolódva váltódnak ki a típusos allergiás tünetek Attól függően, hogy ez a reakció a bőrön vagy légutakban zajlik, kiütés, tüsszögés, orrfolyás jelenik meg. Az antihisztaminok a hisztaminnak az u.n. H1 receptorhoz való kötődését blokkolják és így  meg tudják akadályozni a tünetek kialakulását.

Válaszd a Claritinet!Clarintin használatával csillapíthatjuk az allergiás nátha tüneteit (tüsszögés, orrfolyás vagy orrviszketés és a szem égése vagy viszketése), és a krónikus, ismeretlen eredetű csalánkiütés tüneteit (viszketés, bőrvörösség) is.

A Claritine szedése 24 órás védelmet nyújthat, és mivel kivételesen biztonságos gyógyszer, ezért ma már vény nélkül is kapható. Természetesen a biztonságos használatához megfontoltságra és felelősségre van szükség. Ezt a gyógyszert tudományos módszerekkel alapos vizsgálatoknak vetették alá, így nagyon nagy segítséget nyújthat az allergiában szenvedő betegek számára.

Ki szedheti a Claritine tablettát?

6 évnél idősebb, ha 30 kg-nál nagyobb súlyú allergiás szénanátha, krónikus, ismeretlen eredetű csalánkiütés tüneteitől szenvedő beteg,aki nem érzékeny a gyógyszer hatóanyagára (loratadin) vagy a tejcukorra,akár gépjárművezetők, magasban dolgozók is.

 

Fontos tudni:

Mivel egy tabletta 71,3 tejcukrot tartalmaz, a laktóz-intoleranciában szenvedők csak a tabletta laktóz tartalmának figyelembevételével szedhetik azt!Terhesek, szoptatós anyák, májbetegségben szenvedők ne szedjék!Amennyiben allergiás tünetei 10 napnál hosszabb ideig fennállnak, vagy súlyosbodnak, keresse fel a kezelőorvosát!A gyógyszerszedés mellett ne felejtse el a tüneteket okozó allergéneket távol tartani!

 

További információk: www.claritine.hu

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top