Egészség

Táncolj az egészségért!

Egész nap ülsz, de a rendszeres sport nem az erősséged? A zenéért viszont megőrülsz? Tánccal is küzdhetsz a visszerek ellen!
Táncolj az egészségért! Sportolj a visszerek ellen!

A tánc amellett, hogy fitten tart, formálja a testet, számos kalóriától szabadulhatunk meg és az egészségre is jótékony hatással van.

Zsírégetés könnyedén

A táncos mozgásformák nagy előnye, hogy a zene elvonja a figyelmünket a fáradtságról. Így észre sem vesszük, hogy olvadnak a zsírrétegek, tánctípustól függően akár 500 kalóriát is elégethetünk egy óra alatt. Persze nem csak ebben eredményes: megmozgat minden izomcsoportot, fejleszti az izomzatot és az állóképességet.

Táncolj az egészségért!A tánc magabiztosságot ad, fokozza a kapcsolatteremtő készséget, és sport lévén, játékos módon edzi az ember a testét. Az igazán kitartóak jutalma pedig hogy izomzatuk szép és laza lesz: formálja a vádlit, a combokat, akik rendszeresen táncolnak, néhány hónap elteltével szembetűnő alakváltozásra számíthatnak derék- és csípőtájon.

Egészséges rázás

Egészségre gyakorolt hatásai sem hagyhatók figyelmen kívül: fokozza a szívműködést, a vérkeringést és az anyagcserét. Bőrünk feszesebb, izmaink edzettebbek lesznek, javul a tónusuk, a csontozatunk is több tápanyaghoz jut, így a csontritkulás kialakulásának esélye is csökkenthető. Ezenkívül a sok ülés és állás következtében megjelenő visszereket is segít megelőzni vagy kordában tartani. Oldja a stresszt.

A tánc során az egyenesen tartott gerincoszlop körüli izmok és szalagok is használatban vannak, így nem alakul ki gerincbántalom, ha pedig azzal küszködünk, akkor ezzel a mozgásformával enyhítő. A tánc az immunrendszerre is jó hatással van, a tánclépések memorizálása során pedig fejlődik a memóriánk.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top