Egészség

Börtönbe kerül a perverz háziorvos

Fellélegezhetnek annak a körzetnek a női betegei, amelyik a szexuális zaklatással vádolt orvoshoz tartozott. A doki alapos vizsgálat címén tapogatta a pácienseit, miközben a szexről kérdezgette őket.
Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

A London keleti részén évek óta praktizáló, pakisztáni származású háziorvost hét év börtönbüntetésre ítélték. Amikor a betegek bőrkiütéses panaszokkal, mellkasi fájdalommal vagy súlyproblémákkal fordultak a 48 éves szakemberhez, dr. Haleem Bhatti kihasználta az alkalmat: a nők mellét tapogatta, sőt a lábuk közé is benyúlt, és kesztyű nélkül a vaginájukba nyúlt, miközben a szexuális életükről kérdezgette őket.

Az ügyész szerint az áldozatok utólag egytől egyig nagyon kényelmetlenül érezték magukat, amiért a gyanús vizsgálat közben nem állították le a zaklatót. Először 2006-ban jelentették az orvos felháborító viselkedését az őt alkalmazó intézmény felé, de semmilyen hivatalos eljárás nem indult, így Bhatti tovább folytathatta felháborító tevékenységét, és több nőt is meggyalázott.

Az évek folyamán egyre több panasz is érkezett a háziorvos ellen, végül 2009-ben került sor az első rendőrségi kihallgatásra, ahol az orvos tagadta az ellene felhozott vádakat. A tárgyalásokon barátnője és három orvoskollégája is kiállt mellette: azt mondták, Bhattit tiszteletteljes és elkötelezett szakemberként ismerték meg. Ennek ellenére élete végéig szexuális bűnözőként fogják nyilvántartani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top