Egészség

Nem fizetik a mellrákos férfi gyógykezelését

Nem hajlandó állni az egészségbiztosító egy mellrákos férfi kezelését, mert szerintük ez egy női betegség.
Nem fizeti a biztosító a mellrákos férfi kezelését

 

 Raymond Charles

Az építőmunkásként dolgozó, 26 éves Raymond Charles nem tudta kifizetni a magán-egészségbiztosítást, ezért az úgynevezett Medicaid rendszerbe, azaz a szociálisan hátrányos helyzetűek államilag, illetve a szövetségi kormányzat által finanszírozott egészségbiztosítójába jelentkezett be, hogy kezeltetni tudja betegségét. A Medicaid azonban elutasította kérelmét, arra hivatkozva, hogy férfi, ezt a kezelést viszont csak nők számára fedezik.

Charles elkeseredésében a médiához fordult: előbb egy helyi tévé, majd több országos médium is foglalkozott a történetével. Időközben találkozott egy rákos betegek ügyeire specializálódott ügyvédnővel is, aki jelenleg azért lobbizik, hogy változtassák meg a vonatkozó szabályozást, amely megtagadja az orvosi segítséget a mellrákos férfiaktól.

A betegnek azonban nincs ideje kivárni, hogy változzanak a szabályok. Kezelését hitelbe vállalta egy alapítványi kórház: a számlája már most 4000 dollárra rúg, a terápia végére pedig több százezer dolláros adóssága halmozódik majd fel. Így még ha egészségileg sikerül is talpra állnia, anyagilag nagy valószínűséggel sohasem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top