Egészség

5 tipp az egészséges lábért

Többnyire csak akkor foglalkozunk vele, amikor baj van: bütyök, visszér, kalapácsujj. Pedig a bajt jobb megelőzni!
5 tipp az egészséges lábért Napi öt perccel megelőzhető

1. Rendszeres mozgás
Ez nem csak lábaink egészsége miatt szükséges. A mozgásszegény életmód többek között növeli az elhízás kockázatát, a visszerek kialakulását és egyéb mozgásszervi, szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Heti három alkalommal egy órányi mozgásra muszáj időt szakítani. Ha erre nincs lehetőség, néhány gyakorlat a munkahelyen is beiktatható például a visszerek ellen. Nézd meg itt!

2. Megfelelő viselet
Ha valamin, hát a cipőn nem szabad spórolni! A lábdeformitások egy része a kényelmetlen és nem megfelelő cipők miatt alakul ki. A túl magas-, vagy lapos sarok, a hegyes orr, a bevágó pántok mind-mind a lábproblémákhoz vezetnek. A magas sarkú cipőnél az izmok kevésbé képesek a megfelelő izompumpa működtetésére, így a visszerek kialakulásához is hozzájárulhatnak. A megfelelő cipő kényelmes, puha, bőr, 3-5 cm magas sarkú, megfelelően kialakított talpbetéttel.

3. Lábápolás
5 tipp az egészséges lábértTalpig sminkben, ragyogó bőrrel mászkálunk, de a lábunkon bőrkeményedés, repedezett sarok és félig kopott lakkozás? A láb ápolása legalább annyira fontos, mint bármely más testrészünké. Vegyünk néha lábfürdőt, masszírozzuk át és krémezzük be a láb bőrét. Ha nincs rá időnk, vagy kedvünk, akkor forduljunk pedikűröshöz.

4. Váltózuhany
A fáradt lábakat zuhanyozás közben váltózuhannyal frissítheted fel. Fokozza a vérkeringést, hatékony a visszerek ellen.

5. Pihenés
Este olvasás vagy tévénézés közben polcold fel a lábaidat, ez segíti a vér visszaáramlását a szív felé.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top