Egészség

Hatékony otthoni praktikák visszeres panaszokra

Műtét, vagy gyógyszerek szedése helyett – vagy akár mellett – nem árt, ha kipróbálunk pár jól bevált házi praktikát. Ehhez adunk most néhány egyszerű tippet.

Egy természetes módszereket gyűjtő amerikai portál nemrég olyan praktikákat szedett egy csokorba, amelyek visszérproblémákra jelenthetnek szike- és kemikáliamentes gyógyírt. Tudjuk, milyen kellemetlen és fájdalmas a vénás elégtelenség, ezért íme, listaszerűen pár ötlet a természetes megoldások híveitől. Egy próbát mindenesetre megér!

Hatékony otthoni praktikák visszeres panaszokraAmi külsőleg jót tehet:

– Hatékony lehet a visszeresedés ellen, ha rozmaringolajat, illetve E-vitamin-tartalmú olajat masszírozunk az érintett bőrfelületre.

– Az almaecet is hatásos lehet reggeli-esti borogatás formájában. Azt tanácsolják, addig hagyjuk fenn, amíg kissé össze nem húzza a bőrt. A kezelést lehetőleg reggel és este is ismételjük meg.

– Ajánlott lehet a vénás problémákra a varázsmogyoró-kivonat is, amely gyulladásgátló hatású, így többféle krém összetevője.

– Szintén külsőleg kezelhetjük fáradt lábainkat az alábbi keverékkel: keverjünk össze gyógynövényüzletekben kapható citrusolajat és mandulaolajat, és ezt a keveréket vigyük rá finom, felfelé irányuló mozdulatokkal a bőrre.

Mit egyél-igyál:

– Hatásosak a zöldséglevek: a spenót levével megspékelt répalé enyhíti a visszeres panaszokat. 300 ml répaléhez keverjünk 200 ml spenótlevet, és igyuk minden nap, kúraszerűen.

– A C-vitamin is kiváló természetes szer a visszerek ellen, szedjük rendszeresen a kúra folyamán.

– Kerüljük el a burgonya-, illetve más, keményítőtartalmú ételeket, fűszereket, valamint az alkoholt, kávét, és lehetőleg a finomliszttel és fehér cukorral készült ételeket is. Utóbbi a súlyunknak is jót fog tenni, és mivel a feleslegesen cipelt kilók hozzájárulnak a visszerek kialakulásához, közvetetten ez biztosan hat!

Házi wellness:

– A nemzetközi portál hetente két alkalommal epsom-sós fürdőt ajánl, ami a patikákban kapható keserűsónak felel meg. Az egyik leghatásosabb visszérgyógymódként említik, ami jó izomhúzódásra, ficamnál, de ízületi gyulladásnál is. Ugyanakkor minden fürdő után alkalmazzunk hideg-meleg váltózuhanyt.

– Víztaposás! A hideg víz hatására a vénák összehúzódnak, ezáltal gyorsul a keringés. Így csináld: a kádba engedj hideg vizet, legfeljebb kétarasznyit. Majd egyszerűen taposd, mintha szőlőt taposnál!

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top