Egészség

Haláltól mentette meg édesanyját a játékos kisgyerek

A játék hevében könyökével véletlenül megütötte anyukája mellét a 15 hónapos kislány. A mozdulat életet mentett.
Kép: dailymail.co.uk

A kis Amelia és már gyógyult anyukája

Kép: dailymail.co.uk

Az ütést követően a 37 éves édesanya fájdalmában a melléhez kapott, és ekkor vett észre benne egy csomót, mely korábban nem volt ott. Az asszony felkereste a nőgyógyászát, aki kivizsgálásra küldte: a nő bal mellében gyorsan növekvő rákos daganatot diagnosztizáltak, még épp idejében ahhoz, hogy kezelni lehessen.

Mrs. Jones saját bevallása szerint soha nem aggódott amiatt, hogy mellrákja lehet, hiszen fiatalnak gondolta magát, ráadásul a családjában senkinél nem fordult elő korábban ez a betegség. Igaz, emiatt a mellei önvizsgálatát is elhanyagolta. Azt mondja, ha a kis Amelia nem üti meg a mellét azon a délutánon, valószínűleg nem is veszi észre a csomót, s a betegséget vélhetőleg későn fedezték volna fel nála.

Az asszony több műtéten is átesett, a mellét teljesen el kellett távolítani, valamint kemoterápiát és sugárkezelést kapott, ám végül sikerült legyőznie a betegséget. Egyetlen bánata, hogy bár férjével terveztek még egy gyermeket, de az orvosok tanácsára előrehozott menopauza miatt már nem szülhet.

Amelia idén már 5 éves lesz, édesanyja pedig azt tervezi, hogy néhány év múlva, ha a lány már elég érett lesz hozzá, elmondja majd neki, hogy ha akaratlanul is, de ő mentette meg az életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top