Egészség

Már elmúltál 30, és még mindig vannak pattanásaid?

Vagy a gyermekednek szeretnél segíteni, átvészelni a pattis időszakát? Olvasd el, mit tanácsol a bőrgyógyászunk!

Miért nem hagynak békén minket a pattanások?
A pattanás kialakulását a hajlam és a környezet is befolyásolja, hiszen ha a tengerparti tiszta levegőn lennénk nap mint nap, akkor jóval kevesebb ilyen típusú problémával szenvednénk. A mitesszerek úgy jönnek létre, hogy a szennyeződések létrehoznak egy vékony szaruréteget a bőrön, eltömítve a faggyúmirigyek kijáratát: itt pang a váladék, a faggyú, felszabadulnak a baktériumok. Így jön létre a pattanás.

Már elmúltál 30 és még mindig vannak pattanásaid?

 

Ismerjük meg a pattanás lehetséges kialakulását befolyásoló tényezőket!
– Az A-vitamin hiánya.
Fogyasszunk sok A-vitamint tartalmazó zöldséget és gyümölcsöt, például barackot, sárgarépát, parajt, petrezselymet, fejes salátát.

A túlzott és gyakori arctisztítás miatt a faggyúmirigyek még több olajszerű váladékot termelnek.

Zsíros kozmetikumok. A mitesszeres pattanásos bőrt bőrbarát, lehetőleg illatszermentes, nem allergizáló arctisztító tonikkal vagy folyadékkal mossuk le naponta kétszer, ébredés után és lefekvés előtt.

Mit tegyünk és mit ne tegyünk, ha pattanások jelennek meg arcunkon? Mit tehetünk otthon?

Először is, lehetőleg ne piszkáljuk a pattanásokat otthon, ezzel ugyanis csak a gyulladás, a fertőzés súlyosbodik. Ezt természetesen nem könnyű megállni, mert feszítő, viszkető érzéssel párosulhat a pattanás kialakulása. Ilyen helyzetre alkalmas az Ebrimycin® gél is, amely kettős hatóanyag-tartalmú.

Az Ebrimycin® gél-ben lidokain található, amelynek helyi érzéstelenítő hatása miatt könnyebb megállni a vakargatást és nyomkodást, primycin hatóanyag-tartalma pedig antibakteriális hatású! Amennyiben a mitesszerből pattanás alakul ki, megjelennek a baktériumok, így lokális antibiotikumot tartalmazó szert érdemes használni a pattanás felületén. Az Ebrimycin® gél átlátszó, így éjjel is és nappal is használható!

 

Már elmúltál 30 és még mindig vannak pattanásaid?

 

Ne aggódj a pattanások miatt,
használj inkább Ebrimycin® gél-t!
www.ebrimycin.hu

 

————————————————————————————————————————————-

 

 

 

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top