Egészség

A Novorin orrcsepp alkalmazása gyermekeknél

Az ember általában orrlégzőnek születik. Szakkönyvek leírják, hogy ha egy csecsemőnek bedugul az orra és nem szelel, nem minden esetben jut eszébe, hogy kinyissa a száját és ott vegyen levegőt. Minden bizonnyal a "bölcsőhalál" egyik oka is egy ilyen gátolt orrlégzés rovására írható.

A Novorin orrcsepp alkalmazása gyermekeknélAz orr szerepe

Az orr a szagok felismerésén és a hangképzés befolyásolásán kívül az alsó légutak védelmét is biztosítja. Az orrban lévő nyálkahártya az orrkagylók barlangos testein keresztül az orron átáramló levegőt megszűri, tehát megnedvesíti, felmelegíti és tisztítja.

Gyermekkorban a fogak növekedése idején az orrgaratmandula megnagyobbodik. Amennyiben megfázás vagy egyéb fertőzés következtében ehhez nátha is társul, az a légutak lezárásával komoly problémát okoz a légzésben és a fülkürt működésben. Nem véletlen tehát, hogy ebben az életkorban gyakran fordul elő a gyermekeknél a középfülgyulladás és arcüreggyulladás is. A gyermekek nagy része azért nem tudja az orrfújást megtanulni, mert a megduzzadt orrgaratmandula, mint egy dugó, hátulról lezárja az orrot.

Mindennapi problémák

A közösségbe kerülő kisgyermek nem tud megbirkózni a társaitól elkapott fertőzésekkel, az orrgaratmandula még nagyobbra duzzad, és a gyermek egyik hurutos betegségből a másikba kerül az első télen. Az állandó nátha halláscsökkenést okoz, így a gyermek nem úgy hall, ahogy a hallóideg működése lehetővé tenné. Márpedig amennyiben kettő- és négyéves kor között a hallás nem tökéletes, a gyermek szellemi fejlődése egész életére vonatkoztatva gátolt lesz. Hibás lesz az írás-olvasási készség, és erősen akadályozott az idegennyelv-tanulás.

Az utóbbi években egyre gyakrabban derül ki, hogy a náthás gyermek allergiás. Ilyenkor az allergia okozta nehézlégzést az orrgaratmandula megnagyobbodása is súlyosbítja. Az állandó szájlégző és náthás gyermek szülei valamilyen orrcseppet vagy orrspray-t kezdenek használni.

Milyen követelményeknek kell megfelelnie az ideális orrcseppnek?

Az ideális orrcsepp azonnal és hosszan tartón kidugítja az orrot, nincs mellékhatása, és nem lehet hozzászokni.

Mi a megoldás?

A Novorin orrcsepp alkalmazása gyermekeknél

 

Gyermekkorban meg kell találnunk azt a megoldást, amellyel nem károsítjuk az orrnyálkahártyát, és nem tartunk fenn olyan egészségi állapotot, amely a gyermek szellemi fejlődésére és egész felnőttkorára hatással lehet. A Novorin orrcsepp ezeknek az elvárásoknak remekül megfelel és rövid idő alatt javulást eredményez.

Sajnos gyermekkorban a nátha nem múlik el olyan látványosan, mint felnőttkorban. Ha úgy látjuk, hogy néhány nap elteltével sem javul a gyermek állapota és az orrdugulás tartósan fennáll, mindenképp forduljunk szakorvoshoz!

 

A Novorin orrcsepp alkalmazása gyermekeknél

 

 

További információk!
 

 

———————————————————————————————————————————–

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,

 

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

 

gyógyszerészét! 

————————————————————————————————————————————

Szponzorált hirdetés (X)

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top