Egészség

Viszlát, viszketés és kipirosodás!

Gyermekként mindannyiunk bőre gyönyörű, puha és selymes volt. Azonban idővel a szél, az időjárás és nem utolsósorban életvitelünk kikezdi bőrünket. Minden harmadik ember bőre száraz és irritált, de megfelelő ápolással még a legszárazabb bőr is újra egészségessé és gyönyörűvé válhat.

A SZÁRAZ BŐRRŐL

A bőr a szervezet legnagyobb szerve, és a test többi részéhez hasonlóan nagy arányban tartalmaz vizet. Ha testünk nem jut elég vízhez, a bőrünk az első, amely reagál a folyadékhiányra.

Az egészséges bőr képes előállítani azokat a lipideket, melyek összetartják a bőrfelszín sejtjeit, és zárják a felületet. Ha nincs a bőrben elég lipid, a szaruréteg sejtjei szétcsúsznak, a bőrből a víz elpárolog, így a bőr kiszárad, felrepedezik, és utat nyit a fertőzéseknek is. Ezért nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk és bőrünket hidratáljuk, de pótolnunk kell a hiányzó lipideket is, hogy helyreálljon a bőr felszínének folyamatossága.

Viszlát viszketés és kipirosodás!

Valószínűleg száraz a bőrtípusa, ha:

  • bőrét száraznak és feszülőnek érzi
  • bőre fénytelennek és szürkésnek tűnik
  • finom ráncai alakultak ki
  • bőre viszkető és vörös

DECUBAL – A SZÁRAZ BŐR HELYETT!

Már a hazai gyógyszertárakban is kapható a Svédországban piacvezető, 35 éves klinikai múltra visszatekintő Decubal® krémcsalád. Az alapkrém mellett testápoló termékek, arcápolók és a száraz bőr tisztítására alkalmas termékek segítenek meggátolni a bőr kiszáradását a mindennapos használat mellett.

Viszlát viszketés és kipirosodás!

A Decubal® krém testünk legnagyobb és egyben legérzékenyebb felületén, a bőrünkön keresztül mélyen beszívódik. Ezzel segít a bőr hidratálásában, emellett a bőrsejteket lipidtermelésre serkenti, valamint még gyorsabban állítja vissza a bőr védőfelszínét.

A Decubal® krémek magasan tisztított, természetes lanolint tartalmaznak, parfüm- és parabénmentesek, így minden korosztály számára hidratálják és ápolják a száraz, kipirosodott bőrfelületet.

További információk: www.ekcema.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top