Egészség

Halolajjal kezelhető a visszér?

Régóta ismert, hogy a halolaj omega-3-zsírsavakat tartalmaz, melyek segítenek megelőzni, illetve enyhíteni bizonyos érrendszeri problémákat. De vajon hatékonyak-e visszértágulat ellen?

Sokak életét keserítik meg a visszerek, amelyek nemcsak esztétikai problémát jelentenek, de fájdalmasak is, ráadásul szövődményekhez vezethetnek. A terhesség, a túlsúly, az álló- vagy ülőmunka mind-mind ronthatnak a helyzeten, ha a vénákban pangó vér miatt már kialakult a visszértágulat.

Halolajjal kezelhető a visszér?Mivel az omega-3-zsírsavakban gazdag halolajat már eddig is számos érrendszeri probléma megelőzésében, illetve kezelésében használták, felmerült, hogy esetleg visszértágulat esetén is hatékony lehet. Egy amerikai egészségügyi portál azonban végül arról számolt be, hogy ha már kialakult a visszér, akkor a kellemetlen tüneteket a halolaj sem képes megszüntetni.

Jó hír viszont, hogy valóban alkalmas megelőzésre, illetve kismértékben a betegség súlyosbodásának lassítására. Hozzáteszik ugyanakkor: mint minden táplálékkiegészítő esetén, a – nálunk is kapható – halolajkapszula szedése előtt egyeztessünk az orvosunkkal, másrészt csodát azért ne várjuk tőle.

Úgy tűnik, hogy nincs új a nap alatt: ha már megelőzés, akkor koncentráljunk inkább az életmódváltásra. Ahogy arról korábban többször írtunk, a visszerek ellen hatékony a lábtorna, az érfalakat erősítő, rendszeres séta, valamint az, ha minél gyakrabban felpolcoljuk a lábunkat. Ha már kezdenek kialakulni a visszerek, akkor sokat segítenek a vény nélkül is kapható gyógykrémek, gélek és a fáslizás, illetve kompressziós harisnyanadrág viselése.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top