Egészség

Energiára mindenkinek szüksége van!

Az emberi szervezet működésének fenntartásához energiára van szükségünk. Bármennyire is hihetetlen, a testünk még alvás közben is használ energiát, hiszen a sejtjeink megújulnak, lélegzünk, dobog a szívünk és ezekhez a folyamatokhoz is energiára van szükségünk.

Energia nélkül tehát a puszta létünk is lehetetlenné válik. Az azonban, hogy kinek mennyi energiára van szüksége egyénenként változó, hiszen számos tényezőtől függ az, hogy éppen mennyi energiát hasznosítunk. Azok, akik fizikai munkát végeznek, napközben sokat mozognak, több energiát használnak fel, mint azok, akik ülő munkával keresik a kenyerüket.

Testünk az „üzemanyagot”, vagyis az energiát, az elfogyasztott ételekből nyeri, így egyáltalán nem mindegy, hogy mit „tankolunk” bele. A helyes táplálkozással tehát nemcsak a túlsúlytól óvhatjuk meg magunkat, hanem az egészségünkre is hatással lehetünk, mert a megfelelő táplálék segítségével tudjuk csak fenntartani az optimális energiaszintünket. Egészséges táplálkozással tehát, megfelelő energiával láthatjuk el a szervezetünket, míg az egészségtelen táplálkozás energiahiányt eredményez.

Amire szüksége van a testünknek:

  • Szénhidrátok
  • Zsír
  • Fehérje
  • Vitaminok és ásványi anyagok

Fontos tudni!

Nem mindegy azonban, hogy milyen szénhidrátot, zsírt és fehérjét fogyasztunk, hiszen mindegyikből van „jó” és „rossz” is!

Szénhidrátból fogyasszunk teljes kiőrlésű gabonát, és kerüljük az egyszerű cukrokat tartalmazó élelmiszereket.(chips, keksz, édesség stb.)

Energiára mindenkinek szüksége van!

Zsírokból a természetes olajakat tartalmazó élelmiszereket válasszuk, mint az olajos magvak, halak, olívaolaj, és kerüljük a transz- zsírokat, amelyek mesterségesen előállított, folyékony olajból készült, szilárd zsírok, mint például a margarinok.

Fehérjéből a sovány fehér húsokat keressük, és lehetőleg minél kevesebb vörös húst, és a feldolgozott hústermékeket fogyasszunk.

A mindennapi aktivitásunk megőrzéséhez vitaminokra és ásványi anyagokra is szükségünk van. A B-vitaminok például részt vesznek az ételek energiává alakításában, így létfontosságúak ahhoz, hogy fedezzék felgyorsult életvitelünk szükségleteit. A vas az oxigén keringési rendszeren belüli hatékony szállításához szükséges, a réz pedig segít a vas hasznosításában. A mangán, a magnézium és a foszfor kulcsszerepet játszanak a szervezet energiatermelő folyamatainak szabályozásában a nap folyamán.

Mivel a mindennapi fokozott aktivitással szervezetünk vitaminokat és ásványi anyagokat használ fel, ezek megfelelő bevitele elengedhetetlen.

 

Energiára mindenkinek szüksége van!

A Centrum egy olyan multivitamin, amely megfelelő mennyiségű B-vitaminokat, mangánt, foszfort, rezet és vasat tartalmaz, ezáltal támogatja a szervezet energiatermelő folyamatait. Ezen kívül minden létfontosságú vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezáltal a szervezetünkkel együttműködve egészíti ki a vitamin-és ásványianyag bevitelt, hiszen felgyorsult világunkban gyakran előfordul, hogy bizonyos tápanyagokat nem viszünk be kielégítő mennyiségben.

 

 

 

Centrum A-tól Z-ig Luteinnel

 

 

További információk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top