Egészség

Szép és egészséges bőrre vágysz? Nem csak kozmetikumokkal érheted el!

Minden nő álma a gyönyörű bőr, amely sugárzó szépséget kölcsönöz arcának. Ezért sokat tehetünk a megfelelő vitamin-és ásványianyag bevitellel, mert a szépségünk elsősorban belülről fakad. Ha szervezetünk egészséges, a bőrünk is ragyogó lesz.

A víz igazi csodaszer!

A víz a szervezetünk természetes hidratálását segíti elő, ami a bőrünkön is meglátszik. Napi 2-3 liter vízre van szükségünk ahhoz, hogy a szervezetünk és a bőrünk egészséges maradjon. A megfelelő mennyiségű víz hatására a bőrünk belülről olyan ásványi anyagokra tesz szert, amelyek puhává és rugalmassá varázsolják.

Ne feledjük azonban, hogy bár a szénsavas cukros üdítők is folyadékok, a szervezet hidratáltságát nem segítik elő. Ha nem szeretnénk egész nap csak vizet inni, akkor válasszuk a zöld teát (természetesen cukor nélkül), amely kellemes ízű és méregtelenít is.

Vitaminok és ásványi anyagok minden mennyiségben!

A helyes táplálkozás elengedhetetlen az egészséges bőr érdekében. Bár nagyon fontos a sok víz, a sok vitamin talán még fontosabb, hogy egészségtől ragyogóan éljük mindennapjainkat.

Szép és egészséges bőrre vágysz? Nem csak kozmetikumokkal érheted el!

Fogyasszunk megfelelő mennyiségű:

Gabonát (B1-, B2-, B5-, B6- és E-vitamin) bőrszépítő hatásukért; E-vitaminban gazdag olajos magvakat, hüvelyeseket, növényi olajat;Tengeri halakat, sárgarépát, brokkolit az A-vitaminért, amely megóvja bőrünket a kiszáradástól;Hüvelyeseket, májat, tojást a még több B-vitaminért, így a megfelelő védelmet is biztosítani tudjuk a bőrünknek;C-vitamint a rugalmas bőrért, ami megtalálható a citrusfélékben, a zöldpaprikában, a földieperben, de még a karfiolban is;Pattanások ellen együnk cinket spenót, lencse, búzacsíra vagy tojás formájában.

Ez csak néhány ötlet ahhoz, hogy milyen élelmiszerekkel tehetjük még szebbé a bőrünket, de ne feledjük, hogy vannak olyan élelmiszerek is, amelyek kis mennyiségben finomak, de nagy mennyiségben fogyasztva ártanak a bőrünknek. Ilyenek a gyorséttermi ételek, a tésztafélék, az édességek, a túl zsíros ételek és a szénsavas üdítők.

Az egészséges bőr nemcsak a külsőnket javítja, hanem egyéb folyamatokat is támogat, pl. a D-vitamin képződését. Hogy valóban egészséges legyen a bőrünk, pótoljuk a vitaminokat, az ásványi anyagokat és a nyomelemeket. A Centrum A-tól Z-ig Luteinnel, A- és C-vitamint, biotint és niacint tartalmaz, melyek mindegyike hozzájárul a bőr egészségének megőrzéséhez.

Szép és egészséges bőrre vágysz? Nem csak kozmetikumokkal érheted el!

A Centrum minden fontos vitamint,  ásványi anyagot, létfontosságú nyomelemet, továbbá luteint tartalmaz. A Centrum a szervezetünkkel együttműködve egészíti ki a vitamin- és ásványi anyag bevitelt, mert még az étrendjükre különös figyelmet fordító embereknél is előfordulhat, hogy bizonyos tápanyagok bevitele nem kielégítő.

 

 

Centrum A-tól Z-ig Luteinnel

További információk

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top