Egészség

“Ma már nem eszem” – te is becsapod magad?

Gyerekként akkor füllentettünk, amikor nem ettünk rendesen a menzán, felnőttként viszont épp ellenkezőleg: a túlzásainkat kozmetikázzuk. És ezt most már tudományosan is megerősítették.
„Ez lesz az utolsó!”

Legjobb az őszinteség, na persze azoktól a kis füllentésektől vagy kegyes hazugságoktól eltekintve, amelyek senkinek sem ártanak. Egy nemrég elvégzett felmérés szerint azonban a nők éppen egy olyan dologgal kapcsolatban hazudnak a legtöbbet maguknak és másoknak, ami egyáltalán nem ártalmatlan, különösen nem az egészségük szempontjából: az evésről.

A több ezer nő bevonásával készült felmérés szerint átlagosan naponta kilencszer nem mondunk igazat az étkezésünkkel kapcsolatban. A válaszok szerint, és ahogy az várható volt, leggyakrabban a csoki, a süti, a bor, a sajt és a kenyér készteti hazugságra a nőket. Ezek helyenként kisebb ferdítések, de ha rendszeresen félrevezetjük még saját magunkat is, az hosszú távon nem biztos, hogy jót tesz az egészségünknek és alakunknak – figyelmeztetnek a kutatók.

Íme a leggyakoribb csúsztatások:

1.    Csak kis adag volt.
2.    Sokat eszek ebédre, így nem eszek már sokat utána.
3.    Csak egyszer-egyszer csipegetek.
4.    Mindig eszem zöldséget és gyümölcsöt.
5.    Nem nyúlok a sütihez.
6.    Csak egy pohárkával ittam.
7.    Nem én ettem meg az utolsót.
8.    Ma már nem eszem többet ez után.
9.    Nem volt időm ebédelni.
10.  Ha nem eszem meg most, megromlik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top