Egészség

A magyarok fele elégedetlen a súlyával

Viszont kevesebben fogyókúráznak, mint az európai átlag.

A magyarok fele elégedetlen a súlyávalA magyar felnőttek több mint fele tartja magát túlsúlyosnak kisebb-nagyobb mértékben, derül ki a Nielsen friss felméréséből. Minden harmadik tesz is azért, hogy lefogyjon, és sokan vannak, akik mozgás helyett inkább fogyókúrával fognák meg a kilókat. A fogyni vágyók több mint fele azért edz is, és csak kevesen vannak, akik fogyókúrás tablettákkal küzdenek a zsír ellen.

A legtöbben a csoki és cukor bevitelét csökkentik, aztán a kevesebb zsír következik, majd az, hogy több természetes, friss élelmiszert fogyasztanak. Figyelemre méltó, hogy egyharmadnál nagyobb azok aránya, akik nem esznek mást, mint eddig, csak kisebb mennyiségben.

A többiek jobban fogyóznak

Az egészséges táplálkozásra szűkös lehetőségeink ellenére is törekszünk, a megkérdezettek háromnegyed része kisebb-nagyobb gyakorisággal vesz jódozott sót, és kétharmaduk rak teljes kiőrlésű vagy magas rosttartalmú lisztből készült termékeket a kosárba. Szintén elterjedt a probiotikus vagy acidophilus baktériumot tartalmazó joghurt, a csökkentett koleszterintartalmú étolaj és margarin.

A magyar adatok sokban hasonlóak a nemzetközi eredményekhez, az egyik különbség, hogy míg nálunk harmincnégy százalék fogyókúrázott a megkérdezés időpontjában, az európai átlag ennél magasabb, negyvenhat százalék. Ebből a szempontból az osztrákok az Európa-bajnokok ötvenhárom százalékos aránnyal. Utánuk az észtek következnek, majd a britek, csehek és írek ötvenegy-ötvenegy százalékkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top