Bunmi Sobowale ma már csak zöldségeket eszik, miután hosszú időre látásával fizetett egy-egy jóízűen elköltött, mások számára viszont hétköznapinak tűnő fogásért. A hústól és haltól rosszul lett, ha pedig alkoholt, kenyeret, tésztát, süteményeket vagy kekszeket fogyasztott, a torka dagadt be. A tej, sajt, csokoládé szintén tiltólistára került nála, amint fogyasztott belőlük, hányingere lett, míg a cukros ételektől azonnal álmos lett.
A nő kórházba került, a panaszai között eszméletvesztés, hajhullás, beszédproblémák és fokozott fájdalom szerepeltek. Kezelőorvosai többféle gyógymóddal próbálkoztak nála, eredménytelenül. „Négy hónapra elvesztettem a látásomat, a szteroidos kezelésektől pedig rettenetesen meghíztam – mesélte Bunmi, aki egy ideig járni sem tudott. – Csak az étrendváltoztatás segített rajtam. A gondjaimat az étel okozta, de végső soron ez volt az is, ami segített.”
Végül az orvosok megállapították, hogy a zöldségeket leszámítva minden ételre allergiás, ennek hátterében pedig szerintük a nő egy korábbi, mexikói útján összeszedett gyomorfertőzése állhat.
Bunmi esete nem egyedülálló. A hasonló tünetektől szenvedők száma brit felmérések szerint évi 5 százalékkal nő.