Egészség

A jelenlétünkben adakozóbbak a férfiak

Ha van egy jó nő a láthatáron, nagylelkűen a zsebükbe nyúlnak, mert imponálni akarnak neki.

Egyszerű trükktől adakoznak a férfiakA férfiak akkor mutatják meg a nagylelkű oldalukat, ha van a közelben egy csinos nő, akinél bevágódhatnak – derült ki egy új pszichológiai kísérletből, amelyről az amerikai Huffington Post számolt be.

A kísérletben egy alapítvány számára kellett adakozni. Az első körben egy-egy előnyös megjelenésű férfit, illetve nőt ültettek be a szobába felügyelőként. A férfiak többet adakoztak, ha a nő ült ott, a nőket ez viszont egyáltalán nem befolyásolta, mindkét esetben ugyanannyit adtak.

A második körben egymás előtt licitálhattak a férfiak, és a női megfigyelő jelenlétében egymást túlszárnyalva gavallérkodtak, a férfi megfigyelő előtt már nem lelkesedtek egyáltalán.

„Ez azt mutatja, hogy a férfiak akkor tesznek valami jót, ha ezzel lehetőségük nyílik szexuális kapcsolatra. Ez ugyanúgy működik, mint a pávák díszes tollazata” – vonta le a tanulságot a kutató, aki szerint ezzel a tudással felvértezve könnyebb lesz rávenni az önzetlen cselekedetekre az embereket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top