Egészség

Még az anyánk előtt is tagadjuk a súlyunkat

Átlagosan 4 kilóval mondjuk kevesebbnek magunkat, mint amennyit a mérleg mutat. Erre is a brit tudósok jöttek rá, természetesen.

A nők többsége hazudik a súlyárólA nők kétharmada nem csupán a párjának, de a legjobb barátnőjének, sőt még az édesanyjának sem mond igazat, ha a testsúlya kerül szóba. A legtöbben 4 kilóval mondják könnyebbnek magukat, minden ötödik nő viszont akár 6 kilót is letagad. Amit pedig a súlyából elvesz, azt minden tizedik nő a magasságához adja hozzá, 4-5 centivel magasabbnak mondva magát.

Ha másoknak füllentünk a súlyunkról, még hagyján is lenne, a brit kutatásból azonban kiderült az is, hogy rengeteg nő még saját magának sem vallja be, hogy hány kiló, inkább rá sem áll a mérlegre, hogy ne is lássa. Ruhavásárláskor aztán gyakran választ a kelleténél kisebb méretet, amivel becsapja önmagát, ráadásul a külső szemlélők figyelmét is felhívja felesleges kilóira a túlságosan szűk, feszülő, húzódó ruhadarabokkal. Jócskán akadnak ugyanakkor olyanok is, akik méretüknek megfelelő ruhákat vesznek ugyan, de otthon aztán kivágják belőlük címkéket, és elhitetik magukkal, hogy a holmi egy-két számmal kisebb.

Az eredmények azt mutatták, hogy a legtöbb nő 55–65 kiló szeretne lenni, 38-as ruhaméretet és 75 C-s melltartót szeretne hordani. Legalábbis Nagy-Britanniában. 

A megkérdezettek több mint fele szerint egyébként egy nőtől alapvetően el is várja, hogy hazudjon a méreteiről. De még önmagának is?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top