Egészség

Nem csókolhatja meg vőlegénye az allergiás lányt

Ritka betegsége miatt még a legkisebb puszi után is azonnal törölgeti az arcát, mert a nyál is fájdalmas kiütéseket okoz a vízallergiás lány bőrén.

Még Valentin-napon is muszáj türtőztetnie magát a 24 éves Rachel Prince vőlegényének, mert egy apró csókkal is fájdalmat okozhat kedvesének. A fiatal nő egyike annak a kevés embernek a világon, akik egy ritka, de annál kellemetlenebb allergiás betegségben szenvednek, az aquagenic urticariában. Az égető, viszkető, csalánkiütésszerű tünetek szinte azonnal jelentkeznek, ahogy a lány bőrével víz, nyál, verejték, vagy akár a saját vére érintkezik. A ripley-i lány nem úszhat, nem fürödhet, de még egy pohár hideg vizet sem tud meginni, mert a torka egy kortytól is azonnal megduzzad.

Fájdalmas, vörös kiütésekkel reagál a vízre
Fájdalmas, vörös kiütésekkel reagál a vízre

Szegény vőlegényének ezért aztán marad a sóvárgás és ráadásul még a mosogatás is. A 26 éves férfi, akivel már öt éve vannak együtt, igyekszik például kisebb ajándékokkal kifejezni a szeretetét. „Elég nyomasztó, hogy meg sem csókolhatnak, de Lee megtalálja a módját, hogy kifejezze a szeretetét. Szeretnénk gyerekeket is majd egyszer, de nagyon meg kell gondolnunk a dolgot, hiszen egyáltalán nem moshatok vagy takaríthatok. És utálnám, ha a gyerekem örökölné a betegségemet, amely olyan ritka, hogy senki nem tudja, örökölhető-e” – mondta el Rachel, aki 12 évesen fedezte fel magán az allergiát, amely az évek során csak tovább súlyosbodott.

Rachel és vőlegénye
Rachel és vőlegénye
Fotók: dailymail.co.uk

„Ahogy idősebb lettem, egyre gyorsabban jelentkeznek a tünetek. Éget és viszket, olyan, mintha lángolna az arcom. Amikor néhány percet a vízben töltök, az egész arcom, mellkasom és a karjaim kivörösödnek, és az utóbbi időben már a lábaimon is megjelentek a vörös foltok. Imádtam úszni, és semmire sem vágyom jobban, mint egy tengerparti nyaralásra, de nem lehet” – tette hozzá a fiatal nő. A szakemberek rajta kívül körülbelül 35 vízallergiás embert tartanak számon a világon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top