Egészség

3 napot jósoltak a 3. szülinapját ünneplő kisfiúnak

Először azt tanácsolták, hogy egy ritka rendellenesség miatt vetessék el a magzatot. Amikor mégis megszületett, akkor pár napot jósoltak neki. Szerencsére ezúttal többszörösen tévedtek az orvosok.

A 34 éves amerikai kismama, Leighann Marquiss magzatánál már a terhesség 12. hetében végzett vizsgálatok olyan rendellenességeket mutattak ki, melyek alapján az orvosok azt tanácsolták az asszonynak, hogy vetesse el a gyermeket. Arra sem volt túl nagy az esély, hogy egyáltalán élve születik, a szülők mégis visszautasították az abortusz lehetőségét. „Tudtuk, hogy csoda lesz, ha egyáltalán a szülést túléli, de nem akartunk mi dönteni” – magyarázta az édesanya a Daily Mailnek.

Ryan és nővére

Ryan és nővére

Forrás: dailymail.co.uk 

A kis Ryant 2009 februárjában végül császármetszéssel segítették világra a Washingtoni Gyermek-egészségügyi Központban. A szíve ekkorra csak félig fejlődött ki, ráadásul a mellkasán kívül helyezkedett el, olyan volt a kisfiú testén, mint egy dudor. Az orvosok felkészítették a családot arra, hogy a kisfiú három napon belül meg fog halni, a szülők azonban nem adták fel a reményt.

Amint a kisfiú kéthetes lett, elvégezték rajta az első életmentő műtétet, melyet az ezt követő két évben komplett műtétsorozat követett. A szakemberek a helyére tették és betakarták a gyermek szívét, és elérték azt is, hogy a félig kifejlődött szív el tudja látni egy egészséges szerv feladatát. „Meglepően jól viselte. Végig nagyon bátor volt és a nővérei is tartották benne a lelket. Meglátogatták a kórházban és otthon hangfelvételeket készítettek magukról, hogy Ryan hallgathassa őket. Kitartóan küzdött, nem volt hajlandó meghalni, és bebizonyította, hogy mindenki tévedett” – mesélte az anya.

Ryan a hétvégén ünnepelte harmadik születésnapját. Bár a mellkasán mindig védőfelszerelést kell majd viselnie, és sohasem lesz belőle élsportoló, de ugyanúgy élheti majd az életét, mint bárki más. „Ő valóban egy orvosi csoda. Amikor látom, ahogy a játszótéren rohangál, mászókázik, mindig hálát adok Istennek. Minden nap, amit Ryannel tölthetünk, olyan nap, amire kimondták, hogy elképzelhetetlen.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top