Egészség

Csak dögös nővéreket venne fel egy kórház

Sajátos feltételeket támasztott potenciális munkavállalói felé egy kórház. Vagy túl sok Grace klinikát nézett a HR-es.

Szexi nővérkéket keres a kórházA Dél-stockholmi Központi Kórház nemrégiben álláshirdetést adott fel, melyben ápolókat kerestek. A szükséges képzettség és a tapasztalat mellett a felsorolt kritériumok között szerepelt a szakmai elkötelezettség, a humorérzék, valamint az is, hogy a jelentkező lehetőleg nézzen ki legalább olyan jól, mint a tévés kórházsorozatok nővérkéi.

Az intézményt a hirdetés nyomán hátrányos megkülönböztetéssel vádolták, mire ők védekező álláspontra helyezkedtek. Jörgen Andersson, a kórház ápolási igazgatója az egyik helyi lapnak azzal mentegette a szexistának tűnő álláshirdetést, hogy szakmailag maximálisan felkészült ápolókat akartak toborozni, az pedig, hogy bekerült a feltételek közé a vonzó külső is, inkább csak a figyelemfelkeltő célzattal történt. A vezető ezt azzal támasztotta alá, hogy olyan jelentkezőket is behívtak interjúra, akik nem mellékeltek fotót az önéletrajzukhoz. Azt azonban, hogy végül közülük kapta-e meg valaki a munkát, már nem árulta el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top