Egészség

Szabadság – és biztonság

Hamarosan itt a nyár, ráadásul 2012 a hosszú hétvégék éve – észrevetted már, hogy szinte minden ünnepnap hétköznapra esik, amivel meghosszabbítható az a pár szabadnap? Így aztán szerencsésen több időt tudunk egyhuzamban a szabadban tölteni – amivel óhatatlanul együtt jár a kisebb sérülések lehetősége.

Szabadság - és biztonságIjedelemre persze semmi ok, hiszen aki mozog, az bizony esik is – persze remélhetőleg nem túl nagyot. De hát ki bír egy helyben ücsörögni a fűre leterített pléden, amikor lehet bringázni, futni, tollasozni vagy egyszerűen csak jólesően mozogni?

Hasznos tehát előre felkészülni az eshetőségre: ha a barátokkal, családdal kültéri programot tervezünk, bizony megeshet néhány könnyebb sérülés – és magunkkal vinni néhány, a sebkezeléshez alapvető dolgot. Nem kell semmi nehézre és nagyra gondolni: elég, ha van nálunk ragtapasz, olló, steril gézlap, gyorskötöző és fertőtlenítőszer. Utóbbi azért különösen fontos, mert nem csupán a kórokozóknak a szervezetbe jutását képes megakadályozni, de akár a sebgyógyulást is elősegíti.

Ilyen, a hámosodást segítő fertőtlenítőszer az Octenisept, mely korszerű összetételének köszönhetően felgyorsítja a sebgyógyulást, ugyanakkor nem allergizál és egyáltalán nem csíp. Egyedi ezentúl abban is, hogy akár gyerekek, terhes vagy szoptatós anyukák is alkalmazhatják. Ráadásul az Octenisept minden „túrapatikában” remekül beválik, mert rendkívül jól viseli a hőhatásokat, így akár síelésre (persze már csak a következő szezonban), akár nyaralásra is elvihetjük.

Egy kis felkészülés: könnyű házipatika az úti csomagba – és biztosítva a kirándulás biztonsága. Egyszerű, ugye?

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top