Egészség

A bába mentette meg a rákos baba életét

Ha a szülésnél segédkező bába nem veszi észre az aggasztó tünetet, a kisfiú talán már nem is élne.
A Wilson család

A Wilson család

Forrás: dailymail.co.uk 

A kis Evan Wilson tavaly novemberben látta meg a napvilágot a glasgow-i kórházban. A szülés problémamentesen zajlott, és anyja örömmel ölelte magához az egészségesnek tűnő újszülöttet. A bábának azonban feltűnt, ami az orvosnak és az ápolónőknek nem, nevezetesen hogy a kisbaba hasa furcsán fel van dagadva – írja a Daily Mail.

Miután az asszony jelezte a tünetet, specialisták vizsgálták meg a kisfiút. Mindössze 2 órás volt, amikor kiderült, hogy májrákja van. „Csak néhány percig tarthattam a karjaimban, aztán elvitték tőlem és elkezdődött ez az egész. Üvöltöttem. Borzasztó volt, amin keresztülmentünk” – idézte fel a szörnyű emlékeket az édesanya.

A babánál 12 napos korában megkezdték a kemoterápiát, annyira kis adagokkal, ami egy ilyen korú csecsemő számára még nem veszélyes, majd múlt hónapban meg is operálták. A kisfiú jól reagált a kezelésekre és a műtétre, jelenleg 6 hónapos, és úgy tűnik, teljesen felépülhet.

Az orvosok szerint ha a bába akkor nem veszi észre a rendellenesen felpuffadt hasat, nem diagnosztizálták volna időben a rákot, mely aztán szétterjedt volna Evan testében, és valószínűleg mostanra már nem is lenne életben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top