Egészség

Soha nem fog szüleire mosolyogni a kisfiú

Egy ritka betegség miatt a kisgyerek semmilyen érzelmet nem képes kifejezni az arcával.
Cody és szülei

Cody és szülei

Forrás: dailymail.co.uk 

A most 13 hónapos brit kisfiú, Cody úgynevezett Möbius-szindrómával született, amely minden egymillió gyerekből kettőt érint. A betegség lényege, hogy bizonyos agyidegek működési zavara miatt a beteg nem képes mozgatni az arcizmait, s ennek következtében nincsenek arckifejezései.

A szülők a Daily Mail riportjában elmondták, pánikba estek, amikor Cody születésekor nem sírt fel, később pedig észrevették, hogy mosolyogni sem tud. Felkerestek egy specialistát, aki minden kétséget kizáróan diagnosztizálta a tudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan szindrómát.

Az édesanya elárulta, hogy az arcmozgások hiányának dacára ő és párja már kiismerték annyira Codyt, hogy pontosan tudják, mikor mit akar kifejezni, mikor szomorú, vagy épp mikor nevet.

A szülők a gyereknevelés mellett minden fennmaradó erejükkel azok fáradoznak, hogy minél több pénzt gyűjtsenek a betegség lehetséges gyógymódjának kutatására, abban a reményben, hogy egyszer mosolyogni láthatják majd a fiukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top