Egészség

Ötvenhét kilót fogyott, hogy harcolhasson

Rekordidő, tíz hónap alatt szabadult meg testsúlyának felétől egy angol tinédzser, csak hogy a királynőért harcolhasson.

A tizennyolc éves Anthony Caulton gyermekkora óta a frontvonalra vágyott; Afganisztánban szeretett volna harcolni a hazájáért. Az angol srác jelentkezett is a helyi toborzóirodán, ám túlsúlya miatt elutasították: 133 kilogrammot nyomott, a seregnél viszont 75 kilós a magasságához megállapított súlyhatár.

Ötvenhét kilót fogyott, hogy harcolhasson

A fiú nagyon elkeseredett: „Nem akartam elhinni, amikor elküldtek. Úgy éreztem, minden álmom a szemem előtt válik semmivé. Azt mondtam magamnak, csak azért is le fogok fogyni!”

Anthony tizennégy éves korában, szülei válása után szokott rá az egészségtelen ételekre, azóta szinte csak csipszet és efféléket evett. Mindenféle drasztikus módszer helyett áttért a sovány húsokra, zöldségekre és gyümölcsökre. Minden nap tíz kilométert futott és bokszolt, így tíz hónap alatt leadta a szükséges ötvenhét kilót. A toborzóiroda munkatársai elképedtek a hihetetlen teljesítmény láttán, és azt mondták, nem is kérdés, hogy ilyen akaraterővel van helye a srácnak köztük. Sokunknak bizony jól jönne egy ilyen erős motiváció, még ha nem is a hadseregbe jutás lenne az…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top