Egészség

Zsírt zsírral eszik, hogy életben maradjon

Tejszínhab, pizza és minél több zsír - a kislány bármennyi egészségtelen ételt megehet, a helyzete mégsem irigylésre méltó.
Amy

Amy

Forrás: dailymail.co.uk 

A 9 éves Amy Patherson egy ritka genetikai rendellenességben szenved, aminek következtében az agya normál étrend mellett nem jut elég táplálékhoz. Emiatt a kislánynak orvosi utasításra minél több egészségtelen, magas kalória- és zsírtartalmú ételt kell fogyasztania – írja a Daily Mail.

Amyt pont azzal ellentétesen kell etetni, mint más gyerekeket. Míg a szülőknek folyamatosan azt mondogatják, hogy csökkentsék a zsír mennyiségét a gyerek étrendjében, Amynek éppen zsírra van szüksége, az táplálja ugyanis az agyát – magyarázta az édesanyja.

Bár már 8 hónapos korától kezdve rohamok kínozták, végül több téves diagnózis után 7 évesen állapították meg, hogy pontosan mi is Amy betegsége. Azóta, hogy tartja a zsírdús étrendet, a rohamai is elmúltak. A kislány főleg zsíros húsokat, hatalmas adag pizzákat, olívaolajat és tejszínhabot fogyaszt, cukros ételeket – így például csokoládét – viszont nem szabad ennie.

Betegségére egyelőre nincs gyógyszer, így Amynek valószínűleg egész életében tartania kell majd a diétát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top