Egészség

Ledagadtozták Hillary Clintont

A politikusnő túlsúlyos, így nem indulhat az amerikai elnökválasztáson, szólt be a Hillary Clintonnak egy neves férfi újságíró.

Hillary Clinton a török külügyminiszterrel
Hillary Clinton a török külügyminiszterrel

Még nem tudni, Hillary Clinton indul-e a választáson, de világ egyik legbefolyásosabb asszonyát már most érik övön aluli támadások. Ezúttal a New York Times volt főszerkesztője pocskondiázta amiatt, hogy szerinte túl dagadt. Az újságíró természetesen férfi.

„Nemsokára 65 éves lesz, és bár nem szeretném, ha szexistának néznének, azt kell mondjam, hogy mostanában nem néz ki valami jól – mondta az újságíró a Fox csatorna hírműsorában, amikor arról beszéltek, hogy valószínűleg Hillary Clinton is indul majd az elnöki címért. – Túlsúlyos, és nagyon fáradt az arca” – osztotta az újságíró, aki szerint szabadságot fog kivenni a politikusnő, hogy rendbe hozza magát a kampányra, de abban is kételkedik, hogy az egészsége megfelelő lesz hozzá.

A beszólás természetesen nagy visszhangot keltett, sokan arra hívják fel a figyelmet, hogy a női politikusokat gyakran kritizálják, ha nem elég csinosak, a férfiakkal szemben viszont nincsenek ilyen elvárások. Még Angela Merkel sem úszta meg, neki Nicholas Sarkozy szólt be, mert a kancellárnő kétszer vett a sajtból egy fogadáson, pedig azt mondta, hogy fogyókúrázik. Kíváncsiak vagyunk, hogy Hillary Clinton, aki a női esélyegyenlőség nagy szószólója, vajon felveszi-e a kesztyűt, vagy nem is foglalkozik rangon aluli vitapartnerrel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top