Egészség

Doppingoló sportolók: a legviccesebb magyarázkodások

Volt, aki a meg sem született ikertestvérével akarta elvitetni a balhét, egy francia egy nő csókját okolta – és meg is úszta.
Richard Gasquet, a csókos
Richard Gasquet, a csókos

Öt kreatív megoldást gyűjtöttünk össze, olyan érveket, amivel sportolók magyarázták a tényt, hogy tiltott szert találtak a szervezetükben. Nem mintha ötleteket szeretnénk adni, különben is, a legtöbb esetben nem vált be a kínos önmosdatás.

1. Egy csók és más semmi
Richard Gasquet francia teniszező szervezetében kokaint találtak még 1999-ben, de tagadott, majd kibökte, hogy talán az a lány lehetett a bűnös, akit megcsókolt a teszt előtti éjjelen. A poén az, hogy ezzel meg is úszta az eltiltást, mivel a mennyiség olyan kicsi volt, hogy az ítélet szerint akár így is bekerülhetett a szervezetébe az anyag.

2. Aki napi 20 borjústeaket evett
Egy évvel korábban a cseh teniszező, Petr Korda akadt fenn egy ellenőrzésen, egy nadrolon nevű izomnövelő szert találtak a szervezetében. Petr nem esett kétségbe, azt állította, hogy ez csak az izomnövelővel szennyezett borjústeak miatt lehet. A tudósok viszont nem vették be a magyarázatot, ugyanis naponta egy borjút kellett volna felfalnia ahhoz, hogy ezt az eredményt produkálja.

3. „A meg sem született ikertestvérem volt”
A legbizarrabb magyarázattal egy amerikai biciklista állt elő, amikor más vérét találták meg a szervezetében. Tyler Hamilton a „felszívódott ikertestvérére” kente volna a dolgot, mivel még az anyaméhben ikergyerekként kezdte, de végül egyedül jött világra. Ő sem győzte meg az ellenőröket, két évre eltiltották a versenyzéstől.

4. Fogkrémes nindzsák
Tinilányok szoktak azzal védekezni egy átmulatott éjszaka után, hogy valaki drogot csempészhetett az italukba, ezt fejlesztette tovább Dieter Baumann, aki a ’92-es barcelonai olimpián nyerte meg az ötezer méteres futást. Amikor nyolc évvel később fennakadt egy doppingvizsgálaton, azt állította, hogy valaki izomnövelőt csempészett a fogkrémébe. Mivel egy évvel korábban már kétszer elbukott, az ellenőrök sem vehették túl komolyan.

5. Csak a szex nem megy, a sport igen
Vajon melyik kínosabb, ha egy sportoló doppingol, vagy ha nem áll a helyzet magaslatán az ágyban? LaShawn Merritt amerikai atléta inkább a másodikat vállalta be, és pozitív tesztjét azzal magyarázta, hogy potencianövelőt szedett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top