Egészség

Kirúgták, mert otthon cigizett

Ne gyújtson rá otthon sem, mert büdös a ruhája! Ezzel az indokkal rúgtak ki egy recepcióst egy kórházból.
Csak otthon gyújtott rá

Csak otthon gyújtott rá
Forrás: Huffington Post

Egy minnesotai nő azt állítja, azért rúgták ki a munkahelyéről, mert dohányzott – a saját otthonában. Stephanie Cannon recepciós volt egy amerikai kórházban, ahol daganatos betegeket gyógyítanak. A nő napi egy doboz cigarettát szívott el, de azt állítja, soha nem gyújtott rá a munkahelyén – írja a Huffington Post.

A főnöke viszont szóvá tette, hogy cigiszagú a ruhája, és többet ne menjen úgy dolgozni, hogy érezni rajta. Stephanie spray-vel próbálkozott, de a szag nem tűnt el, így egyszerűen kirúgták.

A nő persze azonnal beperelte a munkáltatóját, mert szerinte ahhoz, hogy mit csinál az otthonában, a kórháznak semmi köze. „Úgy bánnak velem, mintha leprás lennék, de nem vagyok az” – tette hozzá felháborodottan a nő.

Sok amerikai cégnél fel sem vesznek olyat, aki cigizik, de itthon is gyakran szerepel ez a megkötés az álláshirdetésekben – főleg kórházak korlátozzák így leendő dolgozóik viselkedését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top