Egészség

20 000 dollárt kapott egy útbaigazításért

A vesebeteg nő élete azonnal megváltozott. Végre ki tudja fizetni az őssejtkezelését.
Jennifer Vasilakos
Jennifer Vasilakos

Ty Warner amerikai játékgyáros milliárdos néhány héttel ezelőtt autójával eltévedt a kaliforniai Santa Barbara városában. Bár kissé furcsa, hogy sem sofőrje, sem GPS-készüléke nem volt, nem beszélve egy egyszerű térképről, mindenesetre arra kényszerült, hogy útbaigazítást kérjen egy járókelőtől. Lehúzódott hát egy parkolóba, és megszólította az ott álldogáló Jennifer Vasilakost.

A nő elmagyarázta neki, merre kell mennie, ám eközben beszélgetésbe elegyedtek. Kiderült, hogy Jennifer vesebeteg, ám nem kaphat új vesét, mivel korábban bőrrákja is volt. Egy őssejtkezelés ugyan megoldást jelenthetne a számára, ám azt nem engedheti meg magának.

A milliárdos azonnal adott neki 50 dollárt, és elkérte az elérhetőségét is. Pár nappal később aztán a postás egy 20 000 dolláros – azaz mintegy 4 és fél millió forintos – csekkel csengetett be Vasilakoshoz, melynek a feladója Ty Warner volt. „Az a csekk azonnal megváltoztatta az életem. Könnyekben törtem ki, és képtelen voltam abbahagyni a sírást” – írta blogjában a nő.

Mivel már rendelkezésére állt a szükséges pénz, Jennifer azonnal bejelentkezett a terápiára, melyet a napokban el is kezdhetett. Warner közleményt adott ki, melyben tudatta, hogy adományával nem csupán a beteg nőn szeretett volna segíteni, de fel akarta hívni a figyelmet az olyan alternatív terápiákra, mint például az őssejtkezelés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top