Egészség

Kicsit jobb az allergiásoknak

Talán kevesebb zsebkendő fogy, mert alacsonyabb a pollenterhelés, mint a múlt héten, azért sajnos az allergiások még nem lélegezhetnek fel.

Kicsit jobb az allergiásoknakMiskolcon, Pécsett, Zalaegerszegen, Szegeden még mindig szenvednek a parlagfűre allergiások, mert ezekben a városokban még mindig nagyon magas a pollenkoncentráció. Orrdugulás, szemviszketés – orrcsepp és gyógyszer nélkül ezektől szenvednek az allergiások Budapesten is, ahol már nem nagyon magas, „csak” magas a levegő parlagfű pollentartalma.

Persze nemcsak a parlagfű pollenje gyötör sok-sok embert, hanem a csalánfélék és az üröm, és az érdekes nevű libatopfélék is eregetik a virágporukat – de szerencsére nem annyira, mint a parlagfű – csak közepes szinten. A fészkesvirágzatúak, az útifű és az ernyősvirágzatúak  a pollen mérce végén állnak, de aki allergiás rájuk, biztosan érzi már, hogy jobban van, mint pár hete. Ha nagyon pontos adatokra vagy kíváncsi, a legfrissebb jelentést az Országos Közegészségügyi Intézet honlapján megtalálod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top