Egészség

17 évünk megy rá a fogyókúrára

Döbbenetesen sok időt töltünk el az életünkből azzal, hogy próbálunk megszabadulni vélt vagy valós súlyfeleslegünktől. Megéri?
17 év fogyókúra
17 év fogyókúra

A nők mindössze 10 százaléka olyan szerencsés és/vagy magabiztos, hogy sohasem próbál meg fogyókúrázni, a többiek viszont összesen átlag 17 évnyi időt töltenek el életük során fogyókúrával – legalábbis ezt állítja egy Nagy-Britanniában készült tanulmány.

A népszerűbb ok, amiért fogyókúrázunk, az, hogy jól akarunk kinézni a strandon, ezután következnek csak az egészségügyi szempontok, a harmadik leggyakoribb motiváció pedig a közelgő esküvő.

„Ha tudjuk, hogy egy különleges alkalom közeleg vagy nem vagyunk megelégedve a külsőnkkel, könnyen kedvet kapunk a fogyókúrához. Valójában elkezdeni diétázni és ténylegesen fogyni viszont már sokkal nehezebb, és valódi elszántságot igényel” – fogalmazott a kutatás vezetője egy sajtónyilatkozatában.

A tanulmány kitért arra is, hogy a legtöbben (35 százalék) azért adják fel a diétát, mert egész egyszerűen szeretnek enni, közel ennyien (33 százalék) pedig az akaraterő hiánya miatt. A nők egyötöde viszont általában azért hagy fel diétával, mert túl drágának találja az egészséges élelmiszereket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top