Egészség

Heti 60 ingyen óvszert kapnak a diákok

A tinédzserek nagyobb hajlandóságot mutatnak a védekezésre, ha ingyen kapják az óvszert.

Heti 60 ingyen óvszert kapnak a diákokAz évről évre publikált statisztikákból kiderül, a tinédzserek csak a szex élvezeti oldalával foglalkoznak, az olyan járulékos tényezőkkel, mint a nem kívánt terhesség vagy a nemi úton terjedő betegségek, már nem. Márpedig az egyre csak romló tendencián valakinek valahogyan változtatnia kell.

A különféle ötletek tárháza szinte végtelen: van, ahol az óvszerkuponnal próbálkoznak, másutt okostelefonra kifejlesztett óvszer-applikációval segítik a fiatalokat, a Cambridge Egyetemen pedig egész egyszerűen heti 60 darab ingyen óvszerrel látják el az elsőéves – összesen 3500 – hallgatókat, ami éves szinten 10 920 000 gumit jelent. Akinek a heti 60 darab gumi nem lenne elég, annak sem kell csüggednie, egy óvszerkártya segítségével többet is igényelhet – mindezt anonim, hogy a szégyellősebbeknek se okozzon gondot az óvszerbeszerzés. A fiatalok körében óriási sikert arat a kezdeményezés!

Az egyetem mellesleg évek óta aktívan közreműködik a biztonságos szex propagálásában, azon intézmények közé tartozik, ahol a legkevesebb diák szakította félbe tanulmányait terhesség miatt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top