Egészség

A szendvicset választották a reggelik királyának

Magyarország leginkább szendvicset reggelizik – a szakemberek szerint is ez a legjobb választás.

A magyar dietetikusok döntő többsége minden nap reggelizik, sőt pácienseik több mint kétharmada is rendszeres reggeliző – derült ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Nestlé közös felmérésből.

A táplálkozási szakemberektől el is várjuk a „tudatos reggelizést”, ezért nem csodálkozunk, hogy 96 százalékuk rendszeresen eszik reggel, méghozzá otthon, indulás előtt.
Az viszont már érdekesebb, hogy mit esznek: a megkérdezettek reggelirepertoárjának első helyén a szendvicsek állnak, kétharmaduk ezt fogyasztja leggyakrabban. Egyötödük gabonapelyhet tesz a tálba, melyet tejtermékkel kever el, egytizedük pedig kekszet vagy süteményt falatozik a korai órákban – hát ehhez azért lenne egy-két szavunk…

A szendvicset választották a reggelik királyának

A páciensek egy fokkal renitensebbek, ők már csak háromszor-négyszer reggeliznek hetente, és egynegyedük édes pékárut – feltehetően kakaós csigát, túrós táskát – vásárol. Ám ha ezek teljes értékű gabonával készülnek – ritka eset –, akkor a dietetikusok sem ellenzik a fogyasztásukat; állásfoglalásuk szerint az ilyen pékáruk, gabonapelyhek, müzlik „lényeges részét képezik a kiegyensúlyozott táplálkozásnak”.

A szendvics ezzel együtt is mindent vitt. Arról nem szólnak az eredmények, hogy milyen szendvics az a szendvics, miközben persze nem mindegy, hogy gyorséttermi hamburger, szalonnás rántotta zsömlében vagy két zabszelet között egy kis túrókrém. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top