Egészség

“Első panasz a feszülő, fáradt láb” – válaszol a visszérszakértő

Lábgörcsökről kérdezték visszérszakértőnket, aki azonban csak azt tudta elmondani: ezeket a tüneteket több minden is okozhatja. Ha viszont nehézláb-érzést és éjszakai lábszárgörcsöket tapasztalunk, akkor mindenképp gyanakodjunk visszerekre is!

„Nagyon sűrűn begörcsöl a talpamban lévő izom és a combom belső és hátsó fele. A visszereim valójában még nem csúnyák, de időnként nagyon kemények. Mi a teendő, esetleg gyógymód? Segítségét előre is hálásan köszönöm” – ezt a kérdést tette fel nemrég egy olvasónk a Nők Lapja Café visszérszakértőjének.

Akik vénás betegségekkel küzdenek, azoknak ismerős lehet az érzés, hogy bedagad a lábuk. Azonban szakértőnk arra hívta fel a figyelmet: nem mindegy, milyen görcsökről van szó. Ugyanis ha valaki kifejezetten izomgörcsöt tapasztal, akkor az egyáltalán nem biztos, hogy összefügg a visszerességgel. „A talpi és combi izomgörcs inkább ortopédiai elváltozás következménye lehet. De lehet az izomgörcs oka a magnézium hiánya is – válaszolta szakértőnk olvasónk kérdésére. – A visszértágulat keményedése viszont mindenképp érsebészeti vizsgálatot indokol” – tette hozzá.

„Első panasz a feszülő, fáradt láb” - válaszol a visszérszakértő

 

Lábunk egészségére nem lehet eléggé odafigyelni, szakértőnk is erre hívta fel a figyelmet: „a visszértágulattal rendelkező betegek első szubjektív panasza a kellemetlenül égő, feszülő, fáradt, nyugtalan láb, a nehézláb-érzés, a viszketés, a fájdalom és az éjszakai lábszárgörcs”. Ezek még csak az első tünetek, de ha már ekkor nem kapunk észbe, és nem teszünk tudatos lépéseket, akkor elveszítjük az esélyt, hogy idejekorán megállítsuk vagy késleltessük a komolyabb panaszok jelentkezését.

Kezdjünk időben gyógyhatású készítményeket használni, ilyenkor, a hidegebb időben se üljünk folyamatosan a fotelben, sétáljunk nagyokat a jó levegőn, és gondoljuk át globálisan az életmódunkat! Már többször írtunk egy egyszerű módszerről, a lábak felpolcolásáról is; ez jót tesz a vénáknak, hiszen megakadályozza a vér pangását. Ha pedig szívesen olvasnál egy pozitív példát, akkor kattints ide!

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

 „A te LábStoryd” sorozatunkban olvasóink osztják meg másokkal személyes tapasztalataikat a visszérbetegségekről. Küldd be te is saját, de akár édesanyád, testvéred vagy más ismerősöd minél részletesebb sztoriját erre a címre e-mailben. A Nők Lapja Café szakértőjének segítségével kiválasztjuk a legjobb történeteket, amelyek – a beküldő nevének feltüntetése nélkül, vagyis anonim módon – megjelennek a témával foglalkozó rovatunkban. Az a cél, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a megelőzés fontosságára és arra, hogy mit tehetünk a kínzó tünetek ellen.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top