Egészség

Így gyorsítsd fel a gyerekek gyógyulását

A babák immunrendszere sokkal fejletlenebb, mint a felnőtteké, ezért nem árt, ha kap egy kis támogatást.

A csecsemők és kisgyermekek sok betegségre fogékonyabbak, mint az idősebb gyermekek vagy a felnőttek. Gondoljunk csak arra, hogy amint közösségbe kerülnek, egymást érik a megfázásos és egyéb betegségek, akármennyire is próbálunk vigyázni, a kicsik könnyen megfertőzik egymást, és ilyen esetben csak arra tudunk ügyelni, hogy a lehető leghamarabb meggyógyuljanak.

Tippek a leggyorsabb gyógyuláshoz

1. Ne akarjuk siettetni a felépülést, ameddig a gyereknek akárcsak kis hőemelkedése is van, jobb, ha megpróbáljuk az ágyban tartani. Rendezzünk be neki saját kis irodát reggelizőasztal segítségével, ahol színezhet, rajzolhat. A lényeg, hogy lekössük, és ne érezze fogságnak az ágyat. 

2. Itassuk eleget! A lázas beteg szervezetnek hatalmas szüksége van folyadékra, még akkor is, ha a legkisebbek tiltakoznak ellene. Torokfájás esetén a teából hagyjuk ki a citromot, hányás és hasmenés idején pedig egy csipet sót tegyünk az innivalójába. 

3. Legyünk szigorúak! A kicsit utálják bevenni a pirulákat, de ha kellően határozottan állunk a feladathoz, akkor az első nap végén rájönnek, hogy felesleges a balhé a keserű tabletta miatt. Figyelnünk kell, hogy nehogy egyetlen szem gyógyszer – pl. antibiotikum – is kimaradjon, az ugyanis negatívan befolyásolja a gyógyulási folyamatokat. 

4. Ne feledkezzünk meg a probiotikumokról! Hányásos, hasmenés vagy antibiotikumos kezelés idején a bélflóra állapota romolhat, ami az immunrendszerre is hatással lehet. A mielőbbi gyógyulás érdekében adjunk a gyerekeknek probiotikumokat. 

Miért fontos a kicsiknek a probiotikum?

 

Miért adjunk a gyerekeknek probiotikumokat?

A csecsemők bélflórája a táplálás milyenségétől függetlenül jóval sérülékenyebb, mint a felnőtteké. Az egyensúlya sokkal könnyebben felborul, és gyakran léphetnek fel hasi panaszok, hasfájás, szorulás, esetleg hasmenés. Ilyen esetekben mindig gondoskodjunk arról, hogy gyermekünk hozzájusson a megfelelő probiotikumokhoz! Keressünk olyan típust, amelyet már egészen kicsi babák is fogyaszthatnak.

A probiotikumok ugyanis gátolják a kórokozó mikroorganizumusok növekedését, és közben támogatják a jótékony baktériumok szaporodását, ezáltal védik és helyreállítják a bélflóra egyensúlyát.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top