Egészség

Így sminkelj, ha megfáztál! (x)

Piros az orrod vagy karikás a szemed? Elárulunk néhány sminktrükköt, hogyan leplezd megfázásodat.

Sajnos akkor sem lehet elbújni a világ elől, ha éppen fújod az orrod vagy köhögsz, és semmi kedved emberek közé menni. Réti Dóra profi sminkes és sminkoktató elárul néhány apró trükköt, hogyan javíthatunk a külalakunkon, ha már a közérzetünkön nem megy. Aztán ha kicsit szebbnek érezzük magunkat, talán egy fokkal vidámabban kapjuk be a Wick torokcukorkát.

„Fontos tudni, hogy télen a bőr szárazabb lehet, nemcsak a betegségek, hanem az időjárás miatt is. A hideg és a szél szárítja a bőrt, és nemcsak az érzékeny bőrűeknek kell vigyázniuk, a normál bőr is sajnos kiszáradhat, feszülhet, akár hámlás is keletkezhet” – figyelmeztet bennünket Dóra. Fontos ilyenkor a sok folyadék, lehetőleg a víz fogyasztása, valamint a megfelelő hidratálás. Érdemes hetente egyszer bőrradírt alkalmazni, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsuk, valamint a megfelelő hidratálás, reggel-este krémmel. Használhatunk szélsőségesebb esetekben töményebb zsíros krémet, valamint vizes állagú krémeket is, melyek hamar felszívódnak, és nem keltenek zsíros hatást, hamar regenerálják a bőrt.

Máris jobb...
Máris jobb…

 

Jobb a krémes alapozó

Ha pedig egész nap az orrodat fújod, és sápadtabb vagy, mint Edward Cullen, akkor az alapozó segítségével egységes bőrszínt tudsz varázsolni az arcodon. A folyékony alapozó nem szárítja a bőrt, léteznek olyanok is, melyek hidratálnak, vitaminokat tartalmaznak, így táplálják is a bőrt. „Tudni kell azonban, hogy a folyékony alapozók többségének a fedőképessége nem olyan nagy, így akinek nagyon piros vagy problémásabb a bőre, annak érdemesebb töményebb, krémes állagú alapozót használnia, például kompakt alapozót. Sajnos orrfújásálló alapozó nem nagyon létezik” – teszi hozzá Dóra.

„A szem környékén érdemes olyan korrektort használnunk, ami egy-két árnyalattal világosabb a bőrszínünknél. Az kiemeli a szemed, üdévé varázsolja a tekinteted.” Amennyiben püffedt a szemkörnyék, tilos kivilágosítani, mert csak kiemeljük; ilyenkor érdemes a bőrszínnel megegyező színű korrektorral palástolni a problémát. Ha nagyon szürkés, kékes, fáradt és beteg a szem környéke, akkor mindenképpen sárgás árnyalatú korrektort válasszunk, azzal tudjuk eltüntetni a kellemetlen elszíneződést. Ha rózsaszínes korrektort használunk, sajnos kiemeljük, hogy milyen fáradt, beteg a szem.

 

„Amennyiben szeretnénk egy kevés sminket is felhelyezni a szemünkre, érdemes ilyenkor vízálló spirált használni, hogy ne kenődjön el, ha esetleg könnyezik a szemünk, amikor fúj a szél” – javasolja a sminkmesterünk, aki szerint fontos, hogy az ajkunkról se feledkezzünk meg. „Hogy ne legyen cserepes a szánk, kenjük! Rengetegféle szájápoló létezik, én a nyomósakat szeretem a legjobban” – magyarázza Dóra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top