Egészség

Facebookos ismerősének adta a veséjét

A tanárnő a közösségi oldalon olvasta az elkeseredett segítségkérést. Azonnal felajánlotta a fél veséjét a vadidegen férfinak.

Egy amerikai családapa, John Desmond veséi egy bakteriális agyhártyagyulladás szövődményeként károsodtak. Az orvosok közölték vele, hogy csupán a veseátültetés jelenthet számára megoldást, ám a családjában, ismeretségi körében nem találtak számára megfelelő donort, azt pedig nem tudták megmondani, hogy a hosszú várólistán sikerül-e idejében donort találni a számára. A férfi felesége elkeseredésében egy felhívást tett közzé a Facebookon, miszerint élő vesedonort keres a férjének.

A sokadik megosztás után teljesen véletlenül jutott el a felhívás a középiskolai tanárként dolgozó Buffy Sextonhoz, aki azonnal jelentkezett, hogy segítsen a számára teljesen idegen betegen. Hamarosan elvégezték rajta a szükséges vizsgálatokat, és kiderült, hogy tökéletesen alkalmas donornak.

Buffy Sexton és John Desmond
Buffy Sexton és John Desmond

„Ha azzal, hogy vállalom a műtétet, jobbra fordíthatom egy egész család életét, miért ne tenném meg?” – fogalmazott egy tévériportban Sexton, aki úgy érzi, a fiának és a tanítványainak is olyan leckét tanít meg a tettével, amit soha nem fognak elfelejteni.

„Ő egy angyal. Ezt soha nem fogom tudni meghálálni neki. Ha nyernék 100 millió dollárt a lottón, az utolsó fillérig nekiadnám, és még az sem lenne elég” – hálálkodott John Desmond.

A műtétet ezen a héten végzik el. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top