Egészség

102 évesen szokott le a cigiről

Az idős asszony nem egészségügyi megfontolásból hagyott fel a káros szenvedéllyel…

Clara Cowell

Clara Cowell

Forrás: dailymail.co.uk

A brit Clara Cowell 1931-ben, 20 éves korában gyújtott rá élete első cigarettájára, és az azóta eltelt 82 évben minden nap elszívott 2-3 szálat, azaz élete során mintegy 60 000 darabot.

A 102 éves hölgy azonban azon szerencsések közé tartozik, akiknek az egészsége nem ment rá a dohányzásra, sőt: úgy véli, hogy többek között a cigarettának, valamint a whiskys teának köszönheti, hogy ennyire magas kort élt meg, ezenkívül annak, hogy mindig is keményen dolgozott.

Bár kétségkívül nem folytatott épp egészségtudatos életmódot, ettől még tény, hogy Clara mind a mai napig kiválóan tartja magát. A dohányzással azonban a közelmúltban felhagyott, igaz, nem azért, mert az egészségét félti, hanem mert a családja attól tart, hogy cigizés közben esetleg elszunnyad, és a lehulló parázstól lángra kap valami.

Az idős asszonyt 4 gyermeke, 9 unokája, 12 dédunokája és 4 ükunokája köszöntötte a napokban 102. születésnapja alkalmából, amit egy helyi sörözőben ünnepeltek meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top