Egészség

Ezt edd az üde leheletért!

Mielőtt megcsókolnád kedvesed, bonts meg egy narancsot, vagy igyál meg egy csésze zöld teát!

Ezt edd az üde leheletért!Mielőtt még este a szerelmed nyakába borulnál és megcsókolnád, érdemes meggondolni, mit ehetsz annak érdekében, hogy minél frissebb legyen a leheleted. Alapszabály, hogy ilyenkor az ember a másik iránti figyelmességből kerüli a hagymát és a fokhagymát, és persze a legtöbbet akkor tehetünk az üde leheletért, ha fogat mosunk. De lássuk, milyen ételekkel és italokkal javíthatunk még a helyzeten!

Alma, narancs, joghurt

Először is fontos, hogy sok vizet igyunk, mivel az lemossa a rossz szagokat okozó baktériumokat és ételmaradványokat. Az alma azért hasznos, mert beindítja a nyáltermelést, mint a rágó is, és a nyálban található oxigén nagy ellensége a szagokat okozó baciknak. Emellett az alma rágcsálása a fogakat is tisztítja.

Jó választás még bármilyen C-vitaminban gazdag gyümölcs, zöldség, például a narancs is, mert ez a vitamin szintén gátolja a nem kívánatos baktériumok fejlődését, és még a hagymaszagot is semlegesíti, ha nem tudtunk ellenállni egy görög salátának. Szintén a szánk barátja a natúr joghurt, mert megbirkózik azokkal a rossz szagú anyagokkal, amiket a baktériumok termelnek a szánkban.

Fahéj és zöld tea

Nem véletlenül raknak a rágókba vaníliát; ez a fűszer segít elpusztítani a baktériumokat. Egy finom vaníliás édesség után megihatunk egy pohár zöld teát, mert az megakadályozza, hogy a bacik megtelepedjenek a fogakon, és kellemetlen szagok forrását képezzék.
Ha viszont gyakori nálad ez a jelenség, nyomozd ki a kiváltó okokat ahelyett, hogy elfedni igyekszel a tüneteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top