Egészség

22 kiló plusz, ha nassolsz munka közben

Ha most is van valamilyen nassolnivaló az íróasztalodon, lehet, hogy már nem lesz kedved megenni…

Te is nassolsz munka közben?Akár 22 kilót is hízhatunk egy év alatt kizárólag annak következtében, ha munka közben rendszeresen egészségtelen nasikat tömünk magunkba – állítja egy Angliában készült tanulmány.

Egy átlagos dolgozó naponta két alkalommal fogyaszt valamilyen hizlaló harapnivalót, 30 százalék viszont háromszor, vagy akár többször is. A nők gyakrabban nassolnak a munkahelyen, mint a férfiak: általában naponta négyszer vagy többször. A legnépszerűbb nass a keksz, amit 42 százalékuk fogyaszt, ezt követi szorosan a csokoládé 38 százalékkal, majd a chips és a sütemények következnek.

A megkérdezettek 33 százaléka állítása szerint azért nassol, hogy könnyebben viselje a munkahelyi stresszt, míg 22 százalékuk azért, hogy megemelje a vércukorszintjét annak érdekében, hogy végig tudja csinálni a munkanapot. A nassolás leginkább az irodai dolgozókra jellemző, a más jellegű munkakörben tevékenykedőknél ritkább.

Minden huszadik válaszadó bevallotta, hogy igyekszik titokban nassolni annak érdekében, hogy azt a benyomást keltse a kollégáiban, hogy egészségesebben él, mint ők.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top