Egészség

Cukrozott zöldséggel etetnék a gyerekeket

Meglehetősen bizarr ötlettel állt elő egy amerikai kutatócsoport…

Hány cukorral kéred?
Hány cukorral kéred?

A Connecticuti Egyetem táplálkozástudományi tanszékének kutatói annak lehetőségeit vizsgálták, hogy milyen módszerrel lehet legeredményesebben megszerettetni a gyerekekkel a zöldségeket.

A kísérletek végül arra jutottak, hogy a legcélravezetőbb az, ha egy kevés cukorral szórjuk meg a zöldségeket, mely ellensúlyozza azok kesernyés ízét. Valerie Duffy professzor, a kutatás egyik vezetője egy nyilatkozatában azzal érvelt, hogy a cukorból csupán egy fél teáskanálnyi is elegendő, ami csupán 8 extra kalóriát tartalmaz, viszont cserébe segít rávezetni a gyerekeket az egészségesebb táplálkozásra.

Nos, az elmélet még így sem tűnik különösebben meggyőzőnek, ugyanis felmerül a kérdés: hogyan is szerethetné meg a gyerek a zöldségek valódi ízét, ha a cukor miatt más ízt érez?

A kutatók ugyan azt is állítják, hogy a cukorszórásra csupán néhány alkalommal van szükség, majd el lehet hagyni, és a gyerek azután már anélkül is szívesen elfogyasztja majd a zöldséget. Ám arra, hogy ezt mégis miért tenné, már nem adtak érdemi magyarázatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top